Mijn foto
Ik ben Annemieke ,60 jaar,getrouwd met Ron en moeder van drie kinderen en oma.Ik ben van jongsaf aan al bezig met creatieve dingen.Handwerken is mijn grote hobby.Breien, haken, naaien,borduren ik doe het allemaal heel graag. Maar ook kaarten maken en fotograferen is aan mij wel besteed.Bij het fotograferen maak ik ook scraps voor in mijn familie album.Ik ben op rommelmarktjes altijd opzoek naar bruikbare spulletjes voor mijn hobbies.Daarom is mijn huis heel vol, het is net een klein museum.

google vertaal

donderdag 30 april 2009

Koninginnedag 2009

Vandaag Koninginnedag.Het beloofd een mooie dag te worden.Zowel in de natuur als voor onze Koninklijke familie.Wij wensen hen toe veel geluk,wijsheid en kracht in hun hoge positie.Ik blijf gewoon thuis,lekker genieten van mijn tuin die ik een beetje koninklijk heb versierd en ga fijn handwerken met bij de koffie natuurlijk zo'n heerlijke dikke grote ORANJE tompouze. Iedereen een fijne Koninginnedag toegewenst door
C r e a A n n e m i e k e

woensdag 29 april 2009

viltvogeltje

In het blad Seasons,wat ik heel graag lees, staat deze maand een leuk knutselwerkje.Een vogeltje van vilt , in katjestakjes.Dat is leuk om te maken.!!Ik heb alles in huis deze naaien maar. Het vo -geltje heb ik met een feston- steek vastgezet, en twee kleurtjes vilt gebruikt.Het moet tenslotte wel een gezellig vogeltje worden.Eigengemaakte katjestakjes heb ik ook nog dus dit stel staat vrolijk te pronken in de vensterbank.Over nieuw leven in het Voorjaar gesproken!!!! Gezellige dag toegewenst van Crea Annemieke

dinsdag 28 april 2009

Mijn Koninginnedag quiltje

Ik kocht een heel klein doosje, een leuk blikje eigenlijk.Toen ik erin keek zag ik heel klein opgevouwen deze stofjes met patroontje en vlaggetjes lint.Ik vond het grappig om te maken en door de kleurtjes doet het mij denken aan de komende Koninginnedag.Hoewel het Koninklijk gezelschap niet met de boot zal reizen heeft dit quiltje voor mij toch een KONINKLIJKE uitstraling.Met de Nederlandse vlag in top. Mag ik iedereen een fijne dag toewensen!!


maandag 27 april 2009

Mijn oudewetse leesplankje

Het leesplankje door mij geborduurd.Ooit eens gekocht op een beurs als pakket.Heel erg mooi maar nog veel mooier om het te borduren.Het was een hele, hele grote klus.Ik heb er ook lang over gedaan.Soms weer een poosje opgeborgen.Maar nu is het al een tijdje af.En heb ik het in de keuken hangen.Toen mijn oppaskinderen nog een stuk kleiner waren probeerden ze het te lezen en op het laatst konden ze het helemaal uit het hoofd, zonder te kijken.Kijk dat bedoel ik ,ook tussen de middag nog een klein lesje!!!!! De hartelijke AAP- NOOT- MIES -groetjes van
Crea Annemieke

zaterdag 25 april 2009

Mijn blauwe klosjes

Ik ben weer verder gegaan met mijn blauwe klosjes.Wel met hele andere stofjes.Daar ben ik voor op uit geweest.In het gebouwtje Coppelstock wordt elke week rommel-markt gehouden en daar ben ik dus even gaan kijken.En gevonden!! Prachtige lapjes stof 3 stuks twee euro vijftig.Hier het resultaat.Ik heb 7 klosjes gemaakt en de 7 van vorige week dat maakt 14 klosjes.Nog niet zoveel maar het begin is er en het idee wat het moet gaan worden ook.!!! De bloesem aan de bomen en de schaapjes in de wei.
Ontvang allemaal de hartelijke groetjes van Crea Annemieke

vrijdag 24 april 2009

gezellige tuinhoekjes

Met het mooie weer in deze april maand ben ik veel bezig in de tuin.Het is ook een grote tuin, wat veel onderhoud vraagt.En zoals ik binnen in mijn huis ben zo is dat ook in de tuin.Ik geniet ervan om leuke kleine hoekjes te maken.Heus niet met trendy spulletjes , maar vaak van wat ik krijg of koop op de rommelmarkt.Eén ding wil ik eruit lichten van deze collage.Het geborduurde schilderij met de molen en bloembollen velden.Door mijn oma ooit gemaakt en door Annemieke altijd bewaard.Het heeft van de winter in de garage gehangen,ja ook daar hangen frutsels....Nu hangt het buiten onder de overkapping boven het kleine tuinvijvertje, zien jullie het voor je????

Het beloofd een mooie dag te worden,allemaal de hartelijke groetjes van C r e a A n n e m i e k e

donderdag 23 april 2009

de Breirol

Hier is mijn breirol weer te zien.Met drie patroontjes weer langer geworden.Het bloembolletjes-patroontje vond ik wel een beetje moeilijk,omdat er uit 1 steek 8 steken recht en averecht moet worden gebreid, en die 8 steken weer tot 1.Dat deed ik met een haaknaald.Het is gelukt en mooi geworden.Het laatste patroontje was ook best pittig en ik kreeg het er warm van.Was het niet omdat ik buiten in de tuin zat te breien danwel van het vele lezen en weer overdoen,daar het fout was.Zo zit Crea Annemieke ook wel eens te vogelen.

Mag ik jullie allemaal een creatieve dag toewensen,
Crea Annemieke


woensdag 22 april 2009

Geborduurde schortjes

Hier al wat schortjes die af zijn.Met de vrouwenvereniging ,waarvan ik voorzitster ben,zijn we schortjes aan het borduren.Naar het patroontje van de Country Calendar,hollandse tulpen.Sommige dames vonden het zo leuk die hebben het thuis afgemaakt.De andere dames zijn aan het borduren op de verenigingsavond,gezellig met een kopje koffie of thee erbij.Terwijl we om de beurt iets lekkers trakteren.
Een fijne ZONNIGE dag voor iedereen, Crea Annemieke

dinsdag 21 april 2009

Speldenblokje

Ik ben weer iets nieuws aan het borduren.Het wordt een klein speldenblokje.Over het blokje verdeeld wordt het alfabet geborduurd.Hier zijn de eerste drie blokjes klaar.Het is dus een SAL d.w.z. Stitch A Long.Het is te vinden bij Anita http//stitch-creations.blogspot.com .
Een gezellige dag toegewenst,Annemieke

maandag 20 april 2009

rondje tuin

Met deze prachtige dagen is er in de tuin van alles te zien.Het wordt met de dag mooier.De blaadjes aan de bomen knappen open.De struiken laten hun bloesem zien.Geel, rose, wit.Ik weet niet eens de namen van al dat moois.Op de rommelmarkt kwam ik dit grappige bordje tegen met WELCOME erop. zelfgemaakt door iemand en met servetten beplakt.Past precies in mijn tuin aan het nostalgische hekje,door mijn vader gemaakt.Kijk ik in de tuin op een grote vijver zie ik daar mevrouw Zwaan deftig zwemmen.Voor het hekje staat ons siergeitje,die maakt het plaatje af.

Fijne dag allemaal, groetjes Annemieke

vrijdag 17 april 2009

mijn klosjes

Ik ben weer aan nieuwe klosjes begonnen.Na mijn klosjes-giletje en mijn klosjes-overhanddoek,ga ik nu met iets anders beginnen.Ook andere kleurtjes.In de blauw tintjes.Het begin is er weer, 7 klosjes gemaakt.
Deze vogel heb ik van de week ook gemaakt.Het was het patroon van Bep voor ons om met de Pasen te maken.Toen kwam er niet van, nu wel.Hij staat gezellig in de kamer te pronken, met zijn veren.Zo trots als een pauw!!
Iedereen een fijne dag toegewenst met de vriendelijke groetjes van Annemieke

rondje fietsen

Ik fiets heel erg graag.Nu woon ik toevallig ook nog eens in een mooie plaats en omgeving,vlak bij strand , duinen , het bos ,de polder.Wat wil je nog meer.En omdat het 's avonds al zo lekker lang licht is pak ik de fiets nogal eens.Deze avond was ik alleen thuis,de zon scheen nog zo vrolijk,fototoestel zit altijd in mijn tas,dus op de fiets gestapt.Nou,zo kunnen jullie zien,waar ik vlak bij woon,allemaal in mijn eigen WOONPLAATS genomen.De molen uit 1824,het Gemeentehuis,de oude Hervormde Dorpskerk ,en landelijke foto's uit de polder.
Een creatieve groet van Crea A N N E M IE K E

donderdag 16 april 2009

scrap van A-Z

Het thema van de scrap van deze week was muziek en winkelen.Nou daar is wel wat van te maken.Ik ben lid van een zangkoor,dus geregeld hebben we een uitvoering.Vorig jaar mei hadden we een grote zangdag van veel koren bij elkaar in de Rotterdamse DOELEN.Ook speel ik orgel en een beetje dwarsfluit. De andere scrap heb ik gemaakt over winkelen.Nou,om heel eerlijk te zijn geef ik daar niet zo om.Waar ik wel heel veel plezier in heb is het bezoeken van rommelmarktjes en snuffelschuurtjes.Ik schijn een echte speurdersneus te hebben, want ik kom met de leukste,grappigste,mooiste,oudste dingen thuis.Ik bedoel maar!!!!!Waarschijnlijk geërfd van mijn voorgeslacht.
Mag ik iedereen weer een goede dag toewensen,
Crea Annemieke

woensdag 15 april 2009

Doe eens open!

Vorige week 's avonds toen het al een beetje donker begon te worden en ik na een fietstochtje thuis kwam,zaten ze daar.Aan komen lopen, uit de buurt.Ze wilden wel naar binnen bij Annemieke,ik had gewoon moeite mijn eigen huis in te gaan.Zo vasthoudend zijn ze.Later op de avond toen dochter Astrid thuis kwam glipte er alsnog één in de hal.Oppassen dus want met mijn vogeltjes en visje, oeiiii!!!! Fijne dag,met de zonnige groetjes,van Crea Annemieke

dinsdag 14 april 2009

Gezellige maandag

Goedenmorgen allemaal,hier een indruk wat ik op 2e Paasdag heb gedaan.We werden uitgenodigd bij de bewoners van dit mooie chalet,die stond in het bos.De eekhoorntjes en konijntjes en eenden om ons heen.Het weer was heel erg mooi en zonnig.We konden zelfs lekker buiten eten van de roomboterwafels die ik had gebakken.De kleur geel mag natuurlijk niet ontbreken ,is een echte voorjaars- en paaskleur.Ik heb er zodoende een fleurige sfeer aan toegevoegd. Aan het begin van deze nieuwe werkweek allemaal veel handwerkplezier toegewenst van Crea Annemieke


vrijdag 10 april 2009

Mijn gekloste overhanddoek

Ik heb afgelopen week dit werkstukje met klosjes en klossen gemaakt.Een overhanddoek, voor in mijn keuken.Ik geloof dat je deze overhanddoeken niet veel meer ziet in tegenwoordige moderne keukens.Maar ik gebruik ze, elke week een ander,voor de gezelligheid!!Wat is een overhanddoek?Deze hangt aan een rekje en achter deze doek hangen de handdoek, de theedoek,het schortje, de slab.Allemaal uit het zicht en lekker bij de hand.En wie achter die overhanddoek kijkt die is lekker de KLOS, dat begrijpen jullie wel,want die moet aan de slag.

Ik wil iedereen goede dagen toewensen en de hartelijke groetjes van Annemieke


mijn eierwarmertjes

In deze tijd van het jaar met al die lekkere verse eitjes heb ik mijn eierdopjes met warmertjes weer tevoorschijn gehaald.De gele gebreide kuikentjes heb ik van mijn oma gehad,door haar zelf gebreid op hoge leeftijd.Het gele kipje met rode kam en snaveltje is van vilt gemaakt door Astrid op haar 10e verjaardagsfeestje.De twee die geborduurd zijn met een fleurige haan en kip heb ik zelf gemaakt,toen ik geabonneerd was op de serie Creatief Borduren.
Fijne dag allemaal en tot morgen, A N N E M I E K E

donderdag 9 april 2009

Mijn lente odd sock

Hier zien jullie mijn geborduurde sokjes.Elke maand maak ik er één.Allemaal dezelfde vorm,maar ieder sokje is zo heel anders.Ik heb een bloemetjes(niet zichtbaar),een hartjes ,een klosjes en een eitjes - sokje op rij.Door de vrolijke kleuren heeft het een gezellige uitstraling.Ook zin gekregen om dit te gaan borduren bij Grandmaskitchen.web-log.nl is het patroontje te downloaden.
Mag ik jullie een fijne voorjaarsdag toewensen,Annemiekewoensdag 8 april 2009

kaarten maken

Op de rommelmarkt kwam ik dit leuke boekje tegen.Wat een ander wegdoet,daar zie ik dikwijls nog wat in.Zo staan er deze mooie haasjes kaarten in.Vilt opgezocht,kaarten en lint en zie hier het gezellige resultaat van een weg-gooi boekje.
Deze prachtig bloeiende boom staat in de voortuin van Annemieke.Ik kon het niet laten er een mooie collage - foto van te maken.Met de haan in het midden die toezicht houdt. Een fijne dag en tot morgen,Crea Annemieke

dinsdag 7 april 2009

Het April-quiltje

Ik heb het leuke quiltje van de maand april klaar.Heb het naar eigen idee gedaan.De haas is geappliceerd, de bloemetjes in het gras zijn knoopjes.Onder de ophanglusjes heb ik bloemetjes gemaakt met als hartje ook weer een knoopje.Het heeft een plaatsje gekregen in mijn keuken. Allemaal een gezellige dag toegewenst!


maandag 6 april 2009

Kom in de Kas

Afgelopen zaterdag zijn we samen naar Kom in de Kas geweest.Heeft altijd mijn belangstelling , alles wat groeit en bloeit.In mijn woonomgeving zijn heel wat kassen te vinden.We konden dus kiezen.We zijn naar een potrozen-kwekerij gegaan.Zo mooi en zo vol technisch vernuft.Een robot stekt de plantjes en zo gaat er heel veel automatisch.Na 12 weken is het pot-roosje klaar voor de verkoop.Capaciteit 80.000 potroosjes per week.Daar wordt je gewoon stil van.Verder zijn we nog bij een paprika kas ,strelitzia kas en andijvie kas op bezoek gegaan.Hier een kijkje van ons bezoek. Aan het begin van de nieuwe werkweek wil ik iederen een fijne dag toewensen met de vriendelijke groetjes van Crea Annemieke

zaterdag 4 april 2009

mooie plaatjes

Dit mooie plaatje heb ik in mijn tuin gemaakt.Het is een tableau van mosaiek.Heel erg mooi en kleurig.Het is ook zo'n oer-Hollands gezicht.Begroeid met een beetje mos kijk ik hier elke dag tegenaan in onze tuin.Ik heb er plantjes bij gevoegd ,want die omringen dit molentje.
In mijn woonomgeving zijn dit soort foto's te nemen ,deze tijd van het jaar.Ik was aan het fietsen en kwam dit tegen, vlak bij mijn huis op één kilometer afstand.Prachtig en de geur ,mmmmmmmm! Deze week bij Annemieke dus geen klosjes maar bolletjes.
Allemaal een fijne dag en de groetjes van Crea-Annemieke

vrijdag 3 april 2009

pannenlappen

Deze pannenlappen heb ik altijd in het voorjaar in mijn keuken hangen.Gewoon voor de gezelligheid, want gebruiken doe ik deze niet.Te dun en te mooi.Het hazenpaartje is geborduurd.Het mannetje geeft aan het vrouwtje een bloemetje als blijk van trouw en liefde voor de goede verzorging.
De pannenlappen met de kippen erop heb ik gemaakt van katoen en die met servetten bewerkt.Gewoon uitknippen en plakken maar, wel met speciale lijm.Ze kunnen ook gewassen worden.Hierbij heb ik ook nog een klein tafel-kleedje gemaakt.
Mag ik iedereen vandaag een fijne voorjaarsdag toewensen,Annemieke