Mijn foto
Ik ben Annemieke ,60 jaar,getrouwd met Ron en moeder van drie kinderen en oma.Ik ben van jongsaf aan al bezig met creatieve dingen.Handwerken is mijn grote hobby.Breien, haken, naaien,borduren ik doe het allemaal heel graag. Maar ook kaarten maken en fotograferen is aan mij wel besteed.Bij het fotograferen maak ik ook scraps voor in mijn familie album.Ik ben op rommelmarktjes altijd opzoek naar bruikbare spulletjes voor mijn hobbies.Daarom is mijn huis heel vol, het is net een klein museum.

google vertaal

dinsdag 30 juni 2009

vakantie-werkjes

In de vakantie denk je veel tijd te hebben om te knutselen en te handwerken.Maar lezen is ook zo fijn, en wandelen en zwemmen, daagjes uit.......Ik heb toch elke dag wel iets gedaan,kijk maar naar het resultaat.Op de rommelmarkt had ik kleine borduurpakketjes gekocht voor 25 eurocent per stuk.Een naaldenmapje, een klein schilderijtje met een dino erop, en 2 kaartjes. Voor mijn verjaardag had ik een pakket gehad om 3D kaarten te maken, met hele leuke afbeeldingen.Daar ben ik ook mee bezig geweest.

Maar nu ga ik eerst weer eens even de tuin in om wat gezellige hoekjes te maken .Mijn lieve ouders hebben tijdens de vakantie in ons huis gelogeerd dus eigenlijk is alles netjes onderhouden.

Iedereen een zonnige dag toegewenst door Annemieke

maandag 29 juni 2009

Weer terug

De vakantie is voor Annemieke weer voorbij.Wat is het snel om gegaan, maar wat hebben we het mooi gehad.En heerlijk rustig.Het gewone leven neemt weer een aanvang.De boel is opgeruimd en de wassen volgen elkaar in rap tempo op.Het droogt buiten goed dus....... maar!! In de vakantie heb ik veel lezen maar natuurlijk ook kleine handwerkjes gemaakt.Dat hoop ik morgen te laten zien.Vandaag begint de oppas weer , hier moeten de kinderen nog twee weken naar school.En als het heel warm gaat worden neem ik lekker een verfrissende duik in mijn zwembad in de tuin, mmmmmm ..... Ontvang de hartelijke groeten van Crea Annemieke

donderdag 11 juni 2009

vakantie

De vakantie is aangebroken voor Crea Annemieke.Morgen hopen we voor 2 weken naar Luxemburg te gaan.Ik verheug me erop, hoewel ik ook erg graag thuis ben.Ik ben een natuurmens dus hopen we lekker te gaan wandelen,zwemmen, en dingen te gaan bezichtigen.Natuurlijk gaan de nodige crea-spulletjes mee zoals borduurwerkjes en wil ik mijn voorraadje zelfgemaakte kaarten weer aanvullen.Mag ik jullie een fijne creatieve tijd toewensen,ik neem even een blogvakantie,daaaaag Ontvang allemaal een hartelijke groet van Crea Annemieke

woensdag 10 juni 2009

daagje uit

Een indruk van een daagje uit.Heerlijk varen met prachtig winderig weer, op het bovendek de omgeving zitten bekijken.Een lekkere lunch,het mooie verhaal gehoord van de wonderlijke ontsnapping van Hugo de Groot in de boekenkist uit slot Loevestein.
Op de terugweg dreigende wolken boven de Biesbosch en een bui. ........
Ik ga snel hard aan het werk, want vrijdag gaat Annemieke voor twee weken naar Luxemburg, daaag Crea Annemieke

maandag 8 juni 2009

Mijn Juni-quiltje

Vandaag heb ik het afgemaakt.Mijn quiltje van de maand Juni.Ik heb er mijn eigen fantasie een beetje in verwerkt.Lieve vlindertjes fladderen op en rond de gieter, er zijn kleine kraaltjes op vastgezet.De bloemetjes zijn versierd met hele kleine knoopjes. Deze stofjes heb ik vorige week gehad van kennis Jeannet, dat kwam dus heel goed uit.
Ik plaats nu mijn nieuwe logje,omdat ik morgen vroeg al weg moet.
Met de vrouwenvereniging een dag op stap,varen in de Biesbosch en een bezoek brengen aan slot Loevestein.

Groetjes A N N E M I E K E

Lavendelzakje

De Lavendel in de tuin begint er zin in te krijgen.Grote bossen heerlijk geurende Lavendel.Dat bracht mij op het idee er een klein geurzakje voor te maken.Het is geborduurd met steel-en platsteekjes.De Lavendelbloemetjes zijn gemaakt van knoopjessteken en kettingsteekjes. Ik heb het leuke geurzakje op mijn toiletmeubel staan, het ruikt heerlijk en is gezellig om te zien.
hartelijke groetjes van Crea Annemieke

zaterdag 6 juni 2009

Retro klosjes-kussen

Mijn plannetje is uitgebroed en het is een kussen geworden.Geen gewoon maar een retro klosjes-kussen.In het midden is een geborduurde koe te zien, die heerlijk in de wei loopt te grazen.Dat is alle tijden natuurlijk al zo geweest.Daarom heen heb ik 20 klosjes gemaakt.Om het passend te krijgen heb ik strookjes stof verwerkt.Ik vind het een heel leuk fleurig kussen geworden met een ouderwetse uitstraling . De achterkant van het kussen is gemaakt van oranje-bruinachtige stof met een motief van deftige mensen uit de vorige eeuw!!!
Hier op de collage-foto gestyled met typische dingen uit de jaren '70.Wie kent niet de oranje beschuitbus van Brabantia, en de ouderwetse pendule met zijn mooie bimbam geluid elk heel uur!!!!

Groetjes van Crea A n n e m i e k e

vrijdag 5 juni 2009

fietsen maar.....

Onlangs was ik aan het fietsen,alleen, door onze mooie polders.Zie ik weer van alles!!Maar in het bijzonder viel mijn oog op de lange rij electriciteitsmasten.Die lopen dwars door de polders heen,vlak bij boerderijen en kassen.Ik ben er eens onder gaan staan ,wauu wat een gevaartes.Het is wel nodig natuurlijk maar ik heb het idee dat je het niet veel meer tegen komt. Zo is het alweer de laatste werkdag van deze week, ik ga snel aan de slag .Want ik wil nog wel eventjes lekker kunnen handwerken.Dag allemaal,Annemieke

donderdag 4 juni 2009

vuurtje stoken

Nog een liefhebberij van mij is vuurtje stoken.Op het terras in mijn mooie grote pot die daar speciaal voor is gemaakt.Ooit eens een cadeau van mijn man.Als het dan al een beetje donker wordt dan denk ik ; en nou de brand erin!!!!Sprokkelhout van de bomen die we eerst gesnoeid hebben. En dan wordt het me warm en lekker roken dat tie doet mmmmm ,heerlijke lucht.Dan neem ik nog een kop warme chocolademelk erbij en zit ik zomaar stil te genieten.Zien jullie het voor je!!!!

De vriendelijke creatieve brandende groetjes van
Crea Annemieke

woensdag 3 juni 2009

mooie sokjes

Hier een plaatje van mijn geborduurde sokjes.Elke maand komt er één bij.Allemaal even fleurig.En met leuke motiefjes.
Hier gestyled op een stoeltje dat ik vorige week langs de kant van de weg bij het grof vuil heb gevonden.
De kop en schotel zijn beplakt met uitgeknipte servet-stukjes.De vaas met nep-bloemen maakt het tot een gezellig geheel.

Fijne dag en de vriendelijke groetjes van Annemieke

sokjes

Ze zijn weer klaar.

De sokjes

dinsdag 2 juni 2009

mijn domein

Hier een kijkje in mijn Domein.Het is maar klein, want ik moet het delen met het speelhoekje voor de oppaskinderen.Mijn knusse bureautje met alles bij de hand, en mijn breimachine daarnaast.Aan de muur een wandkleed met kabouters, een geverfd en geborduurd schilderijtje.Ook nog een lijstje met daarin vilpoppetjes die vast zitten met klittenband,om mee te spelen.Dit alles heb ik zelf gemaakt.In de vensterbank staat een porseleinenpop te pronken en omaatje houdt toezicht over het hele gebeuren.Aan de deurknop is een schildje met daarop Mijn Domein,nou leuk toch!!!! Aan het begin van de nieuwe werkweek wil ik iedereen hartelijk groeten,Crea Annemieke