Mijn foto
Ik ben Annemieke ,60 jaar,getrouwd met Ron en moeder van drie kinderen en oma.Ik ben van jongsaf aan al bezig met creatieve dingen.Handwerken is mijn grote hobby.Breien, haken, naaien,borduren ik doe het allemaal heel graag. Maar ook kaarten maken en fotograferen is aan mij wel besteed.Bij het fotograferen maak ik ook scraps voor in mijn familie album.Ik ben op rommelmarktjes altijd opzoek naar bruikbare spulletjes voor mijn hobbies.Daarom is mijn huis heel vol, het is net een klein museum.

google vertaal

donderdag 30 juli 2009

van allerlei.....

Mijn vader heeft een grote volkstuin.Daar is hij altijd aan het werk.Zijn grote hobby.Ik heb daar eens wat foto's genomen.Als eerste die verzameling oude verroeste kruiwagens.Niet van mijn vader maar die zijn van de eigenaar van de tuin.Klaar voor gebruik!!! Mijn vader bracht van de week weer van alles mee.Bonen, wortels,kroten,komkommer,pruimen.Toen kreeg ik het idee om het in te maken .Zo staat er dus in mijn kast een heel rijtje met lekkere groentes van mijn pa.
Hier ligt mijn breiwerk.Een klein kort vestje in ajour patroon, het is bijna af. Ik ben aan de mouwtjes bezig.Het is naar een patroon van de breirol van Fleur.

Ik heb maandag nog wat kaarten gemaakt.Consuminder-kaarten heten ze. Mooie plaatjes geplakt op gekleurd stevig papier en die met de naaimachine erop genaaid en versierd met sierlijke steekjes.Van Harte Beterschap of Gefeliciteerd er op geborduurd met de naaimachine en zie hier het resultaat.
Allemaal de vriendelijke groetjes van Crea Annemieke en een fijne dagmaandag 27 juli 2009

kijk nou!

Afgelopen week heb ik deze spulletjes gemaakt.Een bestelling voor iemand die zelf niet kan naaien, maar op een fair gaat staan met oude emaille potten en pannen en daar iets leuks creatiefs tussen wil zetten.De kippen zijn theemutsen gemaakt naar een patroon uit Landleven.De hartjes hebben lieve pastel-kleurtjes.Van de overgebleven stof heb ik nog pannenlappen gemaakt.Een stel landelijk uitziende kussens maken het compleet. Na lang wikken en wegen heb ik besloten toch mijn blog voor te zetten.Na al die hartelijke reacties ben ik overstag gegaan.Er is gelukkig niets ernstigs aan de hand ,maar ik ga het wel anders doen.Ik denk een paar keer per week een logje.Er ging zo veel tijd in zitten .Dat is met een hoop dingen die ik doe,ik maak overal veel werk van en dan kan het wel eens te veel worden.
Een gezellige dag toegewenst door Crea Annemieke

maandag 20 juli 2009

voor het laatst

Een tijdje terug heb ik deze handdoek geborduurd.Een mooie witte handdoek uit het assortiment van Zeeman.De waterlelies springen net open en drijven op hun mooie groene bladeren.Het was een heel werk,maar het resultaat vind ik prachtig geworden.Drijven de waterlelies niet in de vijver dan toch wel in de badkamer waar ik deze handdoek voor de sier heb liggen. Dit was mijn laatste logje.Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor het bekijken en lezen van mijn blog.A n n e m i e k e

donderdag 16 juli 2009

wat fleurig allemaal


Ik ben weer verder gegaan met kaarten maken.Eerst borduren dan plakken.Er zijn kruis- ,stik-,opvul-,knoopjessteekjes gebruikt.Elke kaart is even mooi,haast te mooi om weg te sturen.Daarom ga ik er eerst zelf even van genieten.De plantjes op de foto heb ik vorige week gekocht voor 1 euro per stuk en die doen het zo goed ,staat heel fleurig in de vensterbank.Vandaag nog genieten van het mooie weer,daarom ga ik zitten handwerken aan de rand van het zwembad en af en toe neem ik een verfrissende DUIK.
Dag allemaal en een fijne dag met de vriendelijke groetjes van Annemieke,

maandag 13 juli 2009

Boerderij-rommelmarkt

Afgelopen zaterdag was er bij ons in de buurt een boerderij rommelmarkt.Op een prachtige lokatie,landelijk gelegen,staat een oude boerderij.De eigenaresse stelt één keer per jaar haar boerderij ter beschikking voor een rommelmarkt.Heel gezellig natuurlijk.Na het struinen langs de kraampjes gaan we heerlijk koffie drinken op het boerenterras en genieten van al die mensen die met van alles lopen te sjouwen .Het weer was goed en zonnig.Er staan ook oude traktoren opgesteld,zelfs nog een melkwagen ,die vroeger de melkbussen bij de boeren op kwam halen.Een stukje nostalgie ook nog.En de solex-vereniging gaf nog een show.Een solex is een oude gemotoriseerde fiets. Ik kocht een tas vol oude Anna's en breiboekjes, een Landleven en 4 tijdschriften over het Koninklijk huis.Een stel stenen pompoenen,die ik een likje verf ga geven. Al met al een geslaagd uitje!!!! De hartelijke groeten van Crea Annemieke

vrijdag 10 juli 2009

gebreide poppenjurkjes

Hier mijn drietal popjes die nieuwe gebreide kleertjes aan hebben.Komen allemaal van de rommelmarkt.Twee dametjes zijn van porselein met leren schoentjes aan.De wol had ik nog en een patronenboekje ook dus ik heb lekker zitten breien.
Dit leuke popje heb ik Annabel genoemd, ze heeft twee hele mooie staarten aan de zijkant van haar hoofd.Ze zit gezellig in een rotanstoeltje te kijken.

Hier zien jullie Liselotte, ook een mooi poppenkind.Lag onder in een doos in haar blote Gerrit op de rommelmarkt.Is ze nu toch net een klein prinsesje geworden.


Hier zit ons bloemenmeisje Michelle.Het is een gewone pop zoals er 13 in een dozijn zitten.Maar door haar leuke roze jurk een beauty!

Je zou niet zeggen dat het zomer is vandaag.Harde wind met regen.Wel een beetje jammer voor
al die mensen die nu vakantie krijgen.
Groetjes van Annemieke

dinsdag 7 juli 2009

juli-quiltje

Ook Annemieke heeft het quiltje van de maand Juli af.Ik vind het een gezellig zomers tafereeltje.Zonnebloemen die het warm hebben en hun kopje buigen.De vaas doet mij denken aan het mooie Delfsblauw,kijk maar naar het voorbeeldvaasje.De hartjes ter versiering zijn gemaakt van blauwe stof met daarin zonnebloemetjes en geven aan dat ik van de zomer en de zon hou.Op de ophanglusjes heb ik vlindertjes geappliceerd, die zomers zo heerlijk vrolijk ronddartelen. Ik ga zo meteen beginnen met mijn vakantiefoto's in te plakken, een heel werk maar leuk om te doen.
Een gezellige dag toegewenst door Crea Annemieke

maandag 6 juli 2009

mooie bloemen

Wat is de tuin nu mooi.Allemaal frisse felle kleurtjes.Ik heb zaterdagavond eens een rondje gedaan en wat foto's gemaakt.Het is een heel onderhoud en veel gieten natuurlijk maar dan heb je ook wat.Het is de laatste week voor de vakantie,dus nog 2 oppasdagen.Er waait hier nu een koele wind ,ik ga de boel doorluchten,want binnen is het nog knap warm.En als ik mijn werk in huis af heb ga ik verder aan mijn quiltje van juli en lekker breien. Een vriendelijke bloemengroet van Crea Annemieke

zaterdag 4 juli 2009

mijn hulpje

Elke dag van deze week heb ik wel kinderen te spelen gehad.En natuurlijk bij Annemieke lekker in het zwembad.Ze hebben genoten.Mijn werk schoot er een beetje bij in.Maar het was ook warm,en dan gaat alles een ietsjes langzamer.Wel had ik een handig hulpje.Dat kan je op deze foto zien.Kleindochter Sophie heeft oma goed geholpen, zo lief!!Vandaar dat ik mijn camera altijd bij me heb, voor onverwachte momentjes. Hier geen druppel regen gevallen dus ga ik met de gieter de bloembakken maar langs, en dat zijn er heel wat.
Mag ik iedereen een fijne dag toewensen met de zonnige groetjes van Annemieke

vrijdag 3 juli 2009

Leuke aankopen

In het plaatsje Vianden is dit winkeltje,gelegen in een bocht als je de berg afrijdt.Een beetje gevaarlijk plekje,vind ik.Maar binnen is het gezellig.En de mevrouw van de winkel begon opeens Nederlands te praten.Zojuist kreeg ze de kerststoffen binnen zei ze ; want als je het op tijd af wilt hebben moet je vroeg genoeg beginnen".Helemaal waar natuurlijk.
Ik heb een prachtig boek van Tilda gekocht.Nog een patroon met stofjes om een patchwork-poes te maken, en een leuk lapje met uilen erop.Ik wil een klein quiltje gaan maken voor mijn uilenverzameling.Daar ben ik pas mee begonnen,omdat ik op de rommelmarkt een hele zak met uiltjes kocht voor 3 euro!!! Dat was het weer voor deze keer.
Dag allemaal, groeten van Annemieke

woensdag 1 juli 2009

aardbei-vrouwtje

Een aantal jaren staat dit aardbei-vrouwtje bij mij in huis.Dan hier en dan daar,want ik verander graag.Ik heb het niet zelf gemaakt maar op een rommelmarkt gekocht.Komt hier pas een kennis die ook graag creatief bezig is,zegt ze: Ik geloof dat ik die gemaakt heb,want ik was altijd in de weer met vilt,gaf zelfs cursussen.Nou, hoe vind je zoiets? Ik ga snel aan de slag met de strijk,dat is me een berg.brrrrr.......
Daarna op koffie visite en nog eens even lekker breien.
En als het me te warm wordt neem ik lekker een frisse duik .
Ik heb een grote begroeide tuin dus niemand die me ziet,daaaaag Annemieke