Mijn foto
Ik ben Annemieke ,60 jaar,getrouwd met Ron en moeder van drie kinderen en oma.Ik ben van jongsaf aan al bezig met creatieve dingen.Handwerken is mijn grote hobby.Breien, haken, naaien,borduren ik doe het allemaal heel graag. Maar ook kaarten maken en fotograferen is aan mij wel besteed.Bij het fotograferen maak ik ook scraps voor in mijn familie album.Ik ben op rommelmarktjes altijd opzoek naar bruikbare spulletjes voor mijn hobbies.Daarom is mijn huis heel vol, het is net een klein museum.

google vertaal

woensdag 19 januari 2011

fotokaarten gemaakt.....

Ik heb gisteren fotokaarten proberen te maken. Een voorbeeld bij de hand die ikzelf weleens ontvangen heb. Vanuit onze kerkelijke gemeente wordt een kaartje gestuurd naar jarige of zieke leden. En daar zorg ik voor. Ik heb het interieur van ons kerkje, waarvan we koster zijn, gefotografeerd. En daar verschillende collagefoto's van gemaakt, die uitgeprint en op mooi stevig papier geplakt. Nu zijn er al 15 kaarten klaar om verstuurd te worden.


dinsdag 18 januari 2011

foto's kijken....

Afgelopen week heb ik weer eens wat scraps voor het familie fotoboek gemaakt.
Dat is ook zo'n werkje wat op de achtergrond raakt als je het niet bijhoudt.Eerst foto's printen, dan mooie bladen, stickers en al dat gesnor bij elkaar zoeken. Heel de tafel ligt vol, een leuke foto- opstelling maken , knippen en plakken.Als het klaar is kijk ik er met genoegen naar en ook altijd een beetje terug , en wat zie je dan.... wat gaat alles snel , kinderen en kleinkinderen worden groter en ouder en wij als ouders ook. Gelukkig als je als gezin een fijne band mag hebben en lief en leed met elkaar wordt gedeeld, dat is ook te zien op de foto's.


donderdag 13 januari 2011

een vossensjaal.....

Een vos als sjaal, een geweldige sjaal.
Van een oude sjaal van mijn schoonmoeder gemaakt. Eerst zelf een patroontje getekend op een oude krant, daarna op de dubbel gevouwen sjaal gespeld en vastgenaaid.Oogjes erop, neusje geborduurd en zie daar.
Van een restje van de sjaal nog een paar wanten genaaid.
Een creatief consuminder ideetje......
Allemaal de hartelijke groetjes van Crea Annemieke

dinsdag 11 januari 2011

twee presentjes voor kennis Maartje

Vanmiddag een poosje weggeweest. Een kennisje bezocht, lekker thee en koffie gedronken.Natuurlijk bij zitten praten, want we hadden elkaar een hele tijd niet gezien. Ik had voor haar een keukendoek opgevrolijkt met een leuke stitchery , gemaakt op de borduurmachine. En nog een zakje roomboterkoekjes voor haar gebakken. Die vielen in de smaak en ik at een koekje van eigen deeg....


maandag 10 januari 2011

wat deed ik in 2010.....

Ik was vanmiddag in mijn fotoalbum aan het bladeren en zag wat ik allemaal vorig jaar gemaakt heb. Het is van alles wat, haken, breien , borduren, naaien en kaarten maken. En dit is nog maar een stukje ervan....Het is wel allemaal een beetje bont van kleur, dat kenmerkt mij ten voeten uit, kleurig en fleurig.....


zaterdag 8 januari 2011

fleurig haaksel.....

Ondanks mijn eerste drukke week van dit pas begonnen jaar heb ik toch nog kans gezien creatief uit de hoek te komen....
Van een prachtig gekleurd bolletje sokkenwol deze twee hoesjes gehaakt.
Een voor mijn mobieltje en een voor mijn leesbrilletje....
Versierd met een gehaakte bloem en voila klaar......
Zojuist heb ik de tafel feestelijk gedekt , want ik krijg eters straks. Mijn schoonzusje en zwager komen gezellig eten. De pannenkoekenplaat staat midden op tafel en zo kunnen we dus zelf onze pannenkoekjes bakken, met spek of kaas of naturel. Een kopje zelfgemaakte kippensoep vooraf en een sorbetje toe.
Allemaal een goede zondag toegewenst met de vriendelijke groetjes.......


vrijdag 7 januari 2011

vogeltje aan hanger .....

Zo nu ga ik toch eerst eens even een logje plaatsen, gisteren kreeg ik het niet voor elkaar.....het is nog heerlijk vroeg in de morgen en ik heb deze dag geen verplichtingen, de eerste dag deze week.....het huis is aan kant en de koffie is gezet... wel ga ik zo meteen nog een taartje bakken voor het bezoek dat ik morgenavond krijg, het wordt een slagroomtaart met lekkere vruchtjes erop.
Vorige week was ik een lapje op de breimachine aan het breien, maar waar het voor was dat lukte niet, ook zonde om weg te gooien... toen heb ik er deze hanger van gemaakt, een lief hartje met daaronder een vogeltje, ik heb erop geborduurd met goudkleurig garen en aan het vogeltje belletjes gedaan... het is heel gewoon maar toch ook heel bijzonder, hoe het tot stand gekomen is....

dinsdag 4 januari 2011

een nieuw begin , geeft moed en zin.....

Zo zijn we alweer gekomen aan de vierde dag van 2011.
Annemieke heeft de gang er al aardig in....
Want een nieuw begin , geeft moed en zin.
Zo mag ik dat zelf ervaren. Er is al opgepast op de kids, mensen geholpen in het huishouden, ben mijn kast een beetje aan het ordenen. Teveel spullen voor een te kleine kast, en zelfs al een leuk telefoonhoesje gehaakt.
Het beertje in mijn keukenkast kijkt vrolijk rond en ik hoop ook dit jaar met een opgewekt gemoed en gezondheid voor mijn gezin en familie te mogen zorgen...
Allemaal de vriendelijke groetjes,