Mijn foto
Ik ben Annemieke ,60 jaar,getrouwd met Ron en moeder van drie kinderen en oma.Ik ben van jongsaf aan al bezig met creatieve dingen.Handwerken is mijn grote hobby.Breien, haken, naaien,borduren ik doe het allemaal heel graag. Maar ook kaarten maken en fotograferen is aan mij wel besteed.Bij het fotograferen maak ik ook scraps voor in mijn familie album.Ik ben op rommelmarktjes altijd opzoek naar bruikbare spulletjes voor mijn hobbies.Daarom is mijn huis heel vol, het is net een klein museum.

google vertaal

dinsdag 15 september 2009

Sjaalalong

Goedenmorgen beste lezers,
Vandaag Prinsjesdag.Een mooie dag voor heel Nederland.We zien onze Koninklijke familie in al hun pracht en praal.Met de regering en alle deftige dames met hun hoeden op.Altijd weer mooi om dat te zien.Maar wat zal de Nota ons brengen.In deze moeilijke dagen van recessie.We wensen onze koningin veel sterkte en kracht bij haar verantwoordelijke werk . Annemieke heeft gelukkig niet zoveel verantwoording.Ik ben maar een eenvoudige huisvrouw die graag creatief bezig is.Ik heb me opgegeven om mee te doen met een sjaal breien.Nu beginnen en over 2 maanden klaar.Dat is te doen, toch! Alles mag, breien, haken,borduren,quilten,vul maar in.
Deze twee beertjes, Jut en Jul, kijken eens bedenkelijk toe.Wat gaat er nou weer gebeuren.Wol en breinaalden, wij moeten zitten op een mooie rozendoos.

De wol die ik ga gebruiken, de zwarte wordt de hoofdkleur,is van scheepjeswol.Dat bestaat toch allang niet meer zal je zeggen.klopt! Maar ik was vorig jaar op een rommelmarkt en daar lag deze wol.Dus meegenomen natuurlijk.En zie nu komt het van pas.Jul is er helemaal klaar voor.Maar Jut moet nog eens even heel goed kijken, wat zie ik daar? Zo'n ouderwetse houten breinaaldenkoker? Hoe komt Annemieke daar nou aan? Raden maar....
Mijn brierol is weer drie patroontjes gegroeid.Vooral de bloemetjes vind ik heel leuk geworden.
Ik wil iedereen een fijne dag toewensen met de vriendelijke groeten van
C R E A A N N E M I E K E
23 opmerkingen:

Ingrid. zei

Die sjaal van jou gaat vast weer iets heel bijzonders worden ! Ik ben benieuwd !
Fijne dag en tot de volgende keer !
Groetjes uit Assen.

Anoniem zei

Wat leuk zulk ouderwets garen !!
Je hebt 2 mooie lieve hulpjes.
Dus zal vast een mooie Annemieke sjal worden met leuke sfeerfoto's !!;-))

mooie breikoker, en ook je breirol !!

Veel plezier !!

Gerda Hartman zei

Dat is een bekende wikkel. Gaat vast een vrolijke sjaal worden! Brei ze.

THEA zei

Hihi.........die Jut en jul!!

Leuk hoor!

Heb je die ook zelf gemaakt?
Hoef ik eigenlijk ook niet te vrage, he!

Groetjes en een fijne dag!

Mama Monique zei

Oh.. heerlijk hé? Rommelmarkten?
;o)

Het zal je vast weer lukken er een creatief werkje van te maken.

Groet van Mama Monique

Anoniem zei

dat bloemen patroontje vind ik
erg leuk mooi voor een zomer
truitje of een spencer.
er was hier zaterdag ook rommmelmarkt ik zag versch.poppen
en dacht als annemieke dat zag !!!
groetjes maartje.

lut zei

Oh, Annemieke, jij laat je beren breien voor jou :-)
Mooie wol. Hier vind je bijna nooit handwerkspullen op de rommelmarkt. Die breikoker is ook prachtig! Veel succes met breien.
Ik ben benieuwd hoe je sjaal wordt.

Miriam zei

De kleurkeuze van de SJALwol doet me vermoeden dat er een schitterende sjaal aan zit te komen!

Veel plezier met het SJALlen!

Groetjes
Miriam

katrien zei

WAt een leuke plaatjes allemaal,ben wel benieuwd naar je sjaal.

Letty zei

Ben heel benieuwd naar je sjaal, mooie kleurencombinatie!

Dijn zei

En nou ben ik heeeel benieuwd naar de sjaal die uit deze mooie wol tevoorschijn gaat komen! Ik zag laatst een das, bestaande uit drie kleuren rechte lappen die naderhand met elkaar vervlochten werden. Ook apart.
Volgende update is 15 oktober, en dan zien we vast het patroon dat je uitgekozen hebt. Veel plezier met maken! Ik zal je update even in mijn logje vermelden >>>>>>>>>

Tineke zei

Hi Annemieke,

Ook eenvoudige huisvrouwen zijn hartstikke nuttig hoor! Onderschat dat niet. Veel breiplezier!

willy zei

Hoi Annmieke Ik ben benieuwd hoe je sjaal gaat worden. De sjaal waar Dijn het over had zag ik ook, maar dan in één kleur. Het was een leuke gevlochten sjaal. Zou ik zelf ook nog kunnen gaan doen. We zien wel.
Je breirol groeit ook aardig. Mooie patroontjes. Leuk om te doen hè?

marja visscher zei

Die wikkel moet je bewaren hoor, gaat nog waarde krijgen. Trouwens twee maanden breien aan een sjaal is met jouw snelheid al gauw een kilometer sjaal. Is dat de bedoeling, wie de langste sjaal heeft bedoel ik. Of begrijp ik het verkeerd moet hij pas over twee maanden af zijn?
Dacht er ineens aan dat ik ook sjaals heb gebreid van schapenwol. Wij hadden zo'n 20 Texelaars en daarvan verspon ik alle vachten en verkocht de wol per ons. Mijn man werkte op een bank in de stad Rotterdam en dan breidde ik van de wol van die enge kriebelsjaals. Mijn man al reklame makend bij zijn stadse collega's voor dat heerlijke platteland deelde de sjaal gratis uit aan iedereen die het maar wilde. Wij thuis heel gemeen giebelen over al die rooie nekken met die kriebelig sjaals. Deelde ook eens eieren uit op de bank, iedereen een zak met tien echte scharreleieren. Tot ik ze op zondag ook at bij het ontbijt. Walchelijk, want we hadden net de stallen uitgemest en die kippen hadden daar heerlijk op lopen scharrelen en eten natuurlijk. Snap jij wel hoe zo'n heerlijk plattelands eitje gesmaakt moet hebben.... Overigens nooit iets van gehoord, want al die stadse dames en heren hebben vast gedacht dat zo een echt scharrel ei moest smaken!
Lieve groet, Marja

Lida zei

Wordt vast een heel mooie sjaal, mijn moeder breide vroeger altijd met Scheepjeswol, droeg lekker! Veel succes en plezier bij het breien. Groetjes
Lida

Ada zei

Zo leuk, ik zo vaak dingen op jouw foto's die wij vroeger thuis ook hadden. Mijn oma had ook zo'n soort breinaaldenkoken, ook met bloemen erop. En de Scheepjeswol, vaak zat staan wachten bij de bushalte tegenover de Scheepjeswolfabriek!
Ada

het lieveheersbeestje zei

Hier nog zo'n eenvoudige (maar ik geloof wel onmisbare)huisvrouw hoor! Gelukkig hoef ik (nog) niet weer te werken, want ik zou niet weten hoe ik dat allemaal tegelijk zou moeten doen. Wij huismoeders zorgen toch voor het gladjes verlopen van de levens van onze lievelingen nietwaar?
Ik herken de breinaaldenkokers ook, ik heb er twee haaknaalden kokers van (je raad het al; van de kringloop)! Helaas is er een gebarsten, maar er zitten heel dunne, versierde haaknaaldjes in. Ik vond ze zo mooi!
Die sjaal, dat wordt vast prachtig! Je hebt al genoeg soorten patronen op de breirol waar je uit kunt kiezen..

Daisy zei

Weer iemand die de spanning opbouwt. Ben supernieuwsgierig naar de volgende update. Succes.

GRANNY'S HOUSE zei

Gezellig weer bij jou, ik heb zo'n naaldenkoker bij de kringloop gekocht.
Breise straks er zal wel weer wat moois uitkomen.

Groetjes
Ines

Corrie zei

Annemieke wat is het weer een vrolijk en gezellig logje om te lezen en het woordje "maar" voor huisvrouw mag daar écht niet staan. Het beroep huisvrouw is helaas zeer ondergewaardeerd maar daar kom ik altijd erg tegen in opstand. Het is een prachtig beroep met heel veel facetten en als je daarbij ook nog eens je eigen persoonlijkheid en creativiteit kunt ontwikkelen ben je volledig geslaagd.
De mooie breinaaldenkoker komt cast ook van de rommelmarkt, daar heb ik er ook een aantal gevonden en ze zijn prachtig vind ik. Goed dat jij meedoet met de sjaalong. Hartelijke groetjes van Corrie

jorrit zei

leuk annemieke en die twee beertjes van je zijn ook heel leuk en volgensmij zijn ze ook heel erg nieuwsgierig naar jou spullen en volgensmij steken ze ook overal hun lieve snuffelneusje in maar heb je wel genoeg honing in huis ? want dat eten beren graag dus je moet honing niet te dicht bij hun snuffelneusje zetten want als ze het ruiken dan eten ze het op mama heeft ook een hele berenverzameling dat is echt leuk hoor groetjes van jorrit

Oma Nijn's Country Huis zei

wat ben je toch een bezige bij,waar haal je de energie vandaan,bij mij is hij op het moment ver te zoeken.maar ik verveel me niet hoor,heb veel te lezen,net het boek gekocht van ,,
de geheime tuin,ook al uit gelezen,,erg mooi.

oma nijn

THEA zei

Af en toe zit ik gewoon tewachten tot er iets lelijk word, en ik het op kan ruimen !!(lol)
Als je in de buurt komt,dan kom je er dan maar een ophalen Annemieke!
Ik kan er best een missen!

Gelukkig willen de dochters ook wel graag iets hebben en ook m'n schoonmoeder kan ik er blij mee maken. Gisterenmorgen heb ik er snel een gemaakt voor m'n zus die haar 60ste verjaardag vierde.Ze vond hem ook mooi, gelukkig!
Groetjes en een mooie dag!