Mijn foto
Ik ben Annemieke ,60 jaar,getrouwd met Ron en moeder van drie kinderen en oma.Ik ben van jongsaf aan al bezig met creatieve dingen.Handwerken is mijn grote hobby.Breien, haken, naaien,borduren ik doe het allemaal heel graag. Maar ook kaarten maken en fotograferen is aan mij wel besteed.Bij het fotograferen maak ik ook scraps voor in mijn familie album.Ik ben op rommelmarktjes altijd opzoek naar bruikbare spulletjes voor mijn hobbies.Daarom is mijn huis heel vol, het is net een klein museum.

google vertaal

donderdag 6 augustus 2009

stukje nostalgie

Een ouderwets plaatje is hier te zien.Vroeger droogde men de was op zo'n rekje binnen om de kachel als het buiten niet droogde.De wasstamper is echt heel oud en pas aan de kant van de weg gekocht bij een rommelkraampje.De zinken emmer en de klompen maken het plaatje compleet.
Een mooi emaille buik keteltje om een lekker kopje thee mee te zetten

De kruiden potjes van emaille, nog van mijn moeder geweest, en minstens 54 jaar oud!!


De grijsgewolkte pannen wie kent ze niet!! De twee grote van mijn oma gehad.De kleine pas gekocht op een boerderij rommelmarkt.Ik gebruik ze echt, en het smaakt er zo heerlijk uit.Mijn oliestel, vorige week op de kop getikt voor 5 euro.Een echte originele HALLER.
De bekende melkkoker.Ideaal want de melk kookt niet over door de gaatjes in het deksel.


Dit rood emaille keteltje werd door mijn oma gebruikt om koffie in te zetten.Die bleef dan warm op zo'n klein olie stelletje.

Dit plaatje maakt het compleet in mijn keukentje!!!
Wat een heerlijk vakantie weer.Ontvang allemaal de hartelijke
nostalgische groetjes van Crea A N N E M I E K E14 opmerkingen:

Karin zei

Al die oude spulletjes zijn erg leuk hè? Vooral (zoals in jouw geval) als je de geschiedenis ervan kent. Ik heb ook best wel wat oud spul maar dat is dan niet van bekenden. Ik vraag me dan altijd af wat de verhalen erachter zullen zijn.
Geniet nog maar lekker van het mooie weer.
Groet,
Karin

Irma zei

ik denk nee ik weet zeker dat ik nooit genoeg zou kunnen krijgen van zulke spulletjes en mooie foto's:-))

Astrid zei

Hoi mam,

Wat heb je er weer leuke foto's van gemaakt. En wij maar zeggen, wat een oude rommel!!!

Liefs van Astrid

Marja Visscher zei

Dag Annemieke,
Moest wel lachen om de reactie van Astrid. Mijn moeder roept ook altijd: Wij waren blij dat we die rommel kwijt waren en de boel moderniseerde, ga jij die 'troep' weer kopen! Maar neem je nou de generatie onder ons, mijn dochter is 35 jaar, die ziet weer helemaal niets in antiek of brocante. Ik sprak laatst een brocante handelaar, die bijna zijn handel opgaf, omdat hij vergeleken met vroeger bijna niets meer verkocht. Ik ga nogal eens naar de Lange Voorhout in Den Haag, naar de antiek- en boekenmarkt ook daar klagen de antiekhandelaren steen en been. Maar blijft toch over dat ze aan ons nog steeds een goeie hebben, toch?! Blijft leuk allemaal!
Lieve groet, Marja

katrien zei

Pure nostalgie.hele leuke plaatjes.

Christel zei

Zo'n handig rekje staat ook bij mijn ouders. Evenals van die hele grote houten wasrekken. Jammergenoeg heb ik er geen plaats voor (tuinloos).

lut zei

Annemieke, ik hou ook heel veel van die oude spulletjes. Lekker nostalgisch. Fijn weekend!

jorrit zei

hallo annemieke leuk dat oude wasrek ik wist dat nog niet en dat rode keteltje is ook mooi en dat oliestel is ook heel mooi alleen weet ik niet waar ze het voor gebruikten en dat melkokertje is ook heel mooi en het lijkt mij ook heel erg leuk om er melk in te koken en handig dat dat rode keteltje vroeger gebruikt werd om koffie in te maken
groetjes van jorrit

quilting Jeannet zei

Wat een prachtige theedoek Annemieke, en dat oliestel heb ik hier ook nog in de schuur staan ! misschien eens in het voorste halen.

groetjes, fijne dag ! Jeannet

Betty zei

Hoi Annemieke,

Vandaar dat jij altijd loopt te snuffelen op rommelmarktjes.
Wat een weertje hé.Ik zit lekker in de tuin te breien.Jij ook?

Groetjes Betty

willy zei

Dat zijn mooi email spulletjes een aantal komt mij bekend voor van bij ons thuis. Leuk om te zien.
Fijn weekend

GRANNY'S HOUSE zei

Wat een leuke spulletjes zijn dat, ik had er vroeger ook heel wat van, maar ja als je kleiner gaat wonen dan moet je ruimen.

Groetjes
Ines

Peti zei

Ik ben ook altijd blij met oude spulletjes, ik zag zelfs in Zuid Frankrijk, het kleuterstoeltje als mijn zusje had. Geniet maar lekker van je spulletjes, en vooral die van oma!

marja zei

Hallo
Dat wasrek was niet alleen om de was te drogen hoor.
Je kon er ook mooie tenten mee maken.
Wat was de tijd vroeger toch anders wij hadden geen spelletjes computer en hebben ons ook heel goed vermaakt vroeger.
Een fijne dag
Marja