Mijn foto
Ik ben Annemieke ,60 jaar,getrouwd met Ron en moeder van drie kinderen en oma.Ik ben van jongsaf aan al bezig met creatieve dingen.Handwerken is mijn grote hobby.Breien, haken, naaien,borduren ik doe het allemaal heel graag. Maar ook kaarten maken en fotograferen is aan mij wel besteed.Bij het fotograferen maak ik ook scraps voor in mijn familie album.Ik ben op rommelmarktjes altijd opzoek naar bruikbare spulletjes voor mijn hobbies.Daarom is mijn huis heel vol, het is net een klein museum.

google vertaal

vrijdag 23 oktober 2009

nostalgisch breiboek


Van de week gekocht, dit mooie, oude.nostalgische breiboek.Ik denk dat het 50 jaar oud is.Het kwam in mijn bezit voor slechts 50 eurocent.
DE VOORKANT VAN HET BREIBLAD....... EVA BREIT

LINGERIE BREIEN.IK HEB HET ZELF NOG GEDRAGEN,EEN BORSTROK EN GEBREIDE ONDERBROEKJES.LEKKER WARM ALS HET NOG GEEN WEER WAS VOOR EEN MAILLOT.

ZIET HET ER NIET SNOEZIG UIT!!!!!!!
MOOIE GEBREIDE JURKJES VOOR DE KLEINE MEISJES.ZELFS DIT KONIJN HEEFT EEN OUDERWETSE UITDRUKKING.
MAAR STAMPERTJE MAG ER ZIJN!!!

LEUK DAT JE ER WAS, LAAT EEN REACTIE ACHTER,
GOEDE DAGEN TOEGEWENST DOOR CREA ANNEMIEKE8 opmerkingen:

Daniëlle zei

Geweldig zo'n boek! is vast 50 jaar oud, ik heb ergens nog een foto waar ik ook zo'n zelfde jurkje op draag als het meisje in het blauw hihih. En herinnering aan gebreid ondergoed.... Het is iets voor "andere tijden". Mooie dag nog verder!

Miriam zei

Leuk van de oude (handwerk)tijdschriften. Met (soms) wat aanpassingen is het nog steeds leuk om te maken vind ik.

Groetjes
Miriam

marja visscher zei

Ja, kan me dit nog goed herinneren. Mijn moeder heeft voor ons heel wat af gebreid. Jurkjes, kousen, sjaals, wanten. Maar geen ondergoed. Ik denk dat ik helemaal gek zou worden van het gekriebel. Weet nog dat ik een wollen jurk had, om helemaal gestoord van te worden. Later kwam daar iets anders voor in de plaats, zou dat dralon zijn geweest? In ieder geval droeg dat stukken lekkerder.
Maar het is leuk zo'n tijdschrift vol nostalgie!
Fijn weekend!
Lieve groet Marja

Mama Monique zei

Doet me denken aan de stukken die ik vorige week in het museum heb mogen zien en fotograferen (zie mijn blog). En het doet me ook denken aan het tijdschrift "Moeder" waarvan ik een paar exemplaren uit de jaren rond de oorlog heb liggen.

Héérlijk om er op deze manier aan herinnert te worden.

Wens jullie ook graag een goed weekend toe!

quilting Jeannet zei

Hoi Annemieke,
Wat leuk om dat te zien, ik had je vanmorgen nog iets dergelijks willen laten zien van mijn moeder, ik heb van haar nog allerlei oud schoolwerk bewaard, leuk dat het is, borstrokken, stekenlapjes, wollen boekomslagen, kruikenwarmers, we vonden het weer erg gezellig dat je er was! De volgende keer laat ik je " het handwerk uit de oude doos zien "

groetjes, ook van Jorrit, Jeannet

Anoniem zei

Ben van 1948, en wij hadden een groot gezin en mijn moeder breide ook het (katoenen)ondergoed, voor mij als oudste meisje hield dat in , dat ik een uurtje langer mocht opblijven maar ondertussen wel de rechte stukken van het ondergoed zat te breien. Gelukkig heb ik nog steeds plezier in breien. Het boek komt me bekend voor. Groetjes Cisca

het lieveheersbeestje zei

Oh, wat een enig boek! Ik ben 43, maar mijn overgrootmoeders waren ook van die heerlijke breisters.. Ik droeg altijd kantachtige wollen kniekousen en die onderbroekjes had ik ook. Maar we deden er wel een katoenen slipje onder, voor de kriebel en hygiene. Later knipte mijn moeder de benen af van versleten majootjes en dan moest ik zo'n broekje dragen over mijn gewone onderbroek, tegen de kou, als ik een rokje droeg...
Ga je zelf nog iets maken uit het boek?

Corrie zei

Wat een geweldig leuke aanwinst Annemieke en dat voor 50 cent. Heerlijk om alleen al terug in de tijd te gaan.