Mijn foto
Ik ben Annemieke ,60 jaar,getrouwd met Ron en moeder van drie kinderen en oma.Ik ben van jongsaf aan al bezig met creatieve dingen.Handwerken is mijn grote hobby.Breien, haken, naaien,borduren ik doe het allemaal heel graag. Maar ook kaarten maken en fotograferen is aan mij wel besteed.Bij het fotograferen maak ik ook scraps voor in mijn familie album.Ik ben op rommelmarktjes altijd opzoek naar bruikbare spulletjes voor mijn hobbies.Daarom is mijn huis heel vol, het is net een klein museum.

google vertaal

vrijdag 8 mei 2009

breien

Hier zien jullie een gezellig plaatje van breiende mensjes.Van kleine meisjes tot oude oma's.Iedereen is aan het breien.Van sokken tot poppenkleertjes.Zijn er nog oma's of moeders onder ons die het breien leren aan hun nageslacht?Ik kom er maar weinig tegen.Daarom vind ik dit plaatje zo nostalgisch!!!! Iedereen een goede dag toegewenst en laten wij het breien in ere houden.

Crea Annemieke

8 opmerkingen:

Ingrid. zei

Dat ben ik helemaal met je eens !
Mooie plaatjes heb je geplaatst.
Fijne dag , groetjes Ingrid.

Gerda Hartman zei

Ik ben het mijn jongste dochter van 6 aan het leren. Mijn oudste dochter van 16 heeft er helaas geen interesse in. Zelf heb ik het ook al heel jong van mijn moeder geleerd.

http://lut.web-log.nl zei

Heel gezellige plaatjes! Ik heb leren breien aan mijn grootmoeder.
En mijn dochter heeft aan mij leren breien. Helaas heeft ze daar nu geen tijd meer voor. Fijn weekend, Annemieke

Miriam zei

Ik heb leren breien van m'n vader. Telt dat ook? En ik ga het zoonlief leren als hij daar interesse in heeft. Dat zal nog wel even duren aangezien hij nog geen 2 jaar oud is.

Groetjes en een fijne dag,
Miriam

Anoniem zei

het is jammer maar mijn dochters kunnen het geen van 2 en alleen recht breien is welis geleerd
haken gaat beter mijn kleindochters
willen het wel leren maar ze houden
het ontzettend strak dat het een zuchtend karwei is om een steek van de pen te krijgen
maar ik hoop dat ze het toch leren
want dat is wel leuk en gezellig'
fijne dag Maartje

GRANNY'S HOUSE zei

Mijn kleindochter van 7 is bezig het te leren, maar je hebt er engelengeduld voor nodig :-)
Ze leert het nog wel en we maken er geen haast klus van.

Groetjes
Ines

Oma Nijn's Country Huis zei

toen ik jong was!!!moest ik breien,ik was 5jaar kon ik al hempjes breien later een eigen trui,en daarna lange kousen, en dat allemaal voor mijn 10de j.nu brei ik alleen nog maar poppekleertjes, nu ben ik met een roze jurk bezig, en annemieke kan ook goed breien.
OMa nijn

het lieveheersbeestje zei

Tsja, wij leerden op school en van oma en mama breien. Mijn oudste dochter heeft het van mij geleerd en mijn tweede zoon ook op school en van mij. Ik vindt het heel jammer dat de 'nuttige handwerken' niet meer geleerd worden, want je kunt er zoveel vreugde uit halen! Ik heb overigens een deken gehaakt, kijk maar even op mijn blogje, dat heb ik mijzelf aangeleerd met een boekje.